Huis te koop Morvan

Huis te koop Morvan. Zoekt u een koophuis in het Franse heuvelachtige Morvan?

(Laatste update: 6 november 2016)

In dit artikel maakt u kennis met ons huis/landgoed in deze prachtige streek in de Bourgogne.


3 redenen om dit artikel over ons huis even te lezen:
 Belangrijk financieel voordeel voor u
 Aangeboden door Nederlandse eigenaars
 Oorspronkelijke boerderij door architect verbouwd en bewoond


De verbouwde boerderij met grote schuur ligt aan een rustig C-weggetje, vlakbij St. Honore les Bains. Een prachtige aangelegde tuin van ca. 2.800 vierkante meter ligt rond het huis. U kijkt kilometers ver richting het Loire-dal. Het huis is speels verbouwd en heeft een split-level indeling met behoud van de authentieke elementen. De ruime woon/eetkamer heeft een prachtige grote open haard. In totaal zijn er 2 slaapkamers, een badkamer met 2-persoons ligbad/douche en toilet en een ruime eetkeuken. Verder is er een 3e (slaap)kamer/kantoor.

Via een trap aan de zijkant van het huis kan het zelfstandige appartement bereikt worden waar een grote 4e zit/slaapkamer is.

Tevens is hier een tweede badkamer met toilet aanwezig.

Inpandig in de boerderij is een grote schuur waar o.a. de CV-installatie staat, en de olietank, wasmachine en droger. Dankzij de CV-installatie en vloerverwarming (keuken, badkamer en hal) is het huis het hele jaar door comfortabel te bewonen. Onder het huis bevindt zich een grote wijnkelder.

De aparte schuur (oude stal) meet ca 90 vierkante meter en heeft een verdieping die via een vaste trap te bereiken is.
Wij hebben het huis in 1995 gekocht met als sleutelwoorden bij onze zoektocht:

  • rustig gelegen maar niet eenzaam
  • privacy
  • ruime woonkamer met open haard
  • grote tuin
  • uitzicht
  • goede wandelmogelijkheden
  • goed bereikbaar
  • hele jaar door bewoonbaar

Door veranderde omstandigheden in ons leven willen wij ons huis nu te koop zetten, en anderen het genot van dit geweldige huis en omgeving bieden.


Huis te koop Morvan
… dit zijn uw voordelen

 

Financieel
De vraagprijs bedraagt 145.000 Euro. Praktisch alle huizen op het platteland in Frankrijk zijn voorzien van een septic tank. Conform de Europese wetgeving moeten deze op norm gebracht worden.
Dit dient door de nieuwe eigenaren gedaan te worden, binnen 12 maanden na aankoop. In overleg met de nieuwe eigenaren zijn wij in principe bereid de kosten voor deze aanpassing voor onze rekening te nemen en bij de eventuele overdracht in mindering te brengen op de overeengekomen verkoopprijs. Hierdoor zijn niet alleen deze kosten afgedekt maar betaalt u ook minder overdrachtsbelasting.

Nederlands
Wij zijn een Nederlands echtpaar en u wordt in het Nederlands geïnformeerd over het huis en de mogelijkheden. Een eventuele bezichtiging zal ook door ons of door een andere Nederlandstalige persoon worden gedaan. De taal is dus geen enkel probleem. Als u het huis zou kopen, krijgt u een heldere en duidelijke (schriftelijke) uitleg over alle technische details en wijzen wij u de weg in de omgeving.

Kwaliteit
De boerderij is in de jaren 60/70 door een Franse architect gekocht en grondig verbouwd, met oog voor het originele karakter van de boerderij. Dit heeft geresulteerd in een praktische en goede indeling van het huis met een speels karakter door de split-level.